AMCRugby: The Origin Story

Na hun jeugd (en gedeeltelijke studententijd) rugby te hebben gespeeld, vonden drie vrienden dat het tijd was voor iets nieuws. Ontevreden met het aanbod van rugby in Amsterdam, besloten deze geneeskundestudenten aan het AMC om zelf een rugbyteam op te richten. Met de creativiteit hoog in het vaandel, hadden zij al snel een naam in gedachten: AMCRugby, naar de plek waar het allemaal begon. Aangezien zij alle drie gezegend waren met een talent voor promotie, was teamgenoten vinden niet moeilijk. Binnen no-time stonden ze voor het eerst op het veld in Amsterdam Nieuw-West, in september 2012.Founding Fathers: Frederick Schyns, Jamie Bedford en Liam Paget.


De maandagavonden werden wekelijks het decor van tough tackles, snelle sprints en perfecte passes. In weer en wind trainde de eerste lichting der AMCRugby zich week in week uit kapot, en met succes! Het eerste toernooi, georganiseerd door de buren 30 meter verderop, werd overtuigend gewonnen. Over de taferelen die dezelfde avond volgden, wordt nog steeds gerept.

Sinds die tijd is er veel veranderd: veel spelers van over de hele wereld zijn gekomen en gegaan. Talenten van ons spelen nu in de Ereklasse, anderen zijn steunpilaren in de eerste/tweede klasse. De iets minder getalenteerden onder ons gooien door het hele land een balletje tegen de verschillende studententeams die ons land rijk is.

We zijn wat trouwerijen, kinderen, kniebanden en flink wat Spa Goudjes verder. In binnen- en buitenland zijn we bekend, de Engelsen zijn erg fan van ons en in de Ardennen hebben ze naar verluid zelfs al een stuk land naar ons vernoemd. De bekendste bar van Amsterdam, Ons Aller Epsteinbar, heeft ons gekroond tot ‘de eigenaar van de radadtadt’, en in Nijmegen ligt er nog steeds ergens een ‘Shit On The Floor’.Links: één van de Founding Fathers wordt vader | Rechts: AMCRugby bij de Rugby World Cup in Engeland


Vandaag de dag wordt er nog elke week hard gewerkt op én naast het rugbyveld. Tientallen nieuwe vrienden, honderden prachtige avonden en duizenden (soms liever te vergeten) foto’s later, dát is wat AMCRugby met je doet.

Nog steeds wordt er van dag tot dag geschiedenis geschreven. Sluit jij je bij ons aan, en word je deel van die geschiedenis?

AMCRugby – Join The Revolution!
Become a member!